Eponuda.ba
Moj profil

Tp-link TL-SG108E 8-Port Gigabit Easy Smart Switch 8 x 10/100/1000Mbps RJ45 ports MTU/Port/Tag-based VLAN QoS

od 60,00 KM
TPLink TLSG108E 8Port Gigabit Easy Smart Switch, 8 x 10/100/1000Mbps RJ45 ports, MTU/Port/Tagbased VLAN, QoS, IGMP Snooping, Port Mirroring, Loop Prevention, Cable Diagnostics, Storm Control, metal casing, Green Technology
Brend:Tp-link

Tp-link TL-SG108E 8-Port Gigabit Easy Smart Switch 8 x 10/100/1000Mbps RJ45 ports MTU/Port/Tag-based VLAN QoS

Opis i karakteristike

Opis proizvoda:

TP-Link TL-SG108E 8-portni Gigabit Easy Smart Switch je savršena nadogradnja za male i srednje poslovne mreže koje zahtijevaju jednostavno upravljanje mrežom. Sa ovim prekidačem, mrežni administratori mogu efikasno nadgledati saobraćaj i rešavati probleme sa vezom pomoću funkcija kao što su preslikavanje portova, prevencija petlje i dijagnostika kablova.

Za optimizaciju saobraćaja na vašoj poslovnoj mreži, TL-SG108E nudi kvalitet usluge (QoS) baziran na portu i na tagovima, osiguravajući glatke performanse bez podrhtavanja za saobraćaj osjetljiv na kašnjenje kao što su glas i video. Prekidač takođe podržava VLAN-ove zasnovane na portovima, tagovima i MTU, omogućavajući segmentaciju mreže i poboljšavajući bezbednost.

Jedna od istaknutih karakteristika TL-SG108E je njegova energetski efikasna tehnologija, koja može uštedjeti do 80% potrošnje energije u poređenju sa tradicionalnim prekidačima. To ga čini ekološki prihvatljivim rješenjem za vašu poslovnu mrežu, smanjujući i troškove energije i ugljični otisak.

Jednostavno i efikasno upravljanje:

TP-Link TL-SG108E nudi mogućnosti nadgledanja mreže, omogućavajući korisnicima da posmatraju ponašanje u saobraćaju i identifikuju probleme sa vezom. Sa funkcijama kao što su preslikavanje portova, prevencija petlje i dijagnostika kablova, administratori mogu lako locirati i riješiti probleme s mrežom.

Administratori takođe mogu da daju prioritet saobraćaju na osnovu prioriteta porta i prioriteta 802.1P, obezbeđujući jasan, gladak prenos glasa i videa bez kašnjenja. Dodatno, TL-SG108E podržava MTU VLAN, VLAN baziran na portovima i VLAN baziran na 802.1Q, dodatno poboljšavajući sigurnost i performanse mreže.

Sa svojim korisničkim sučeljem i intuitivnim mogućnostima upravljanja, TL-SG108E je jednostavan za korištenje i upravljanje. Automatsko preklapanje MDI/MDIX na svim portovima eliminiše potrebu za ukrštenim kablovima ili uplink portovima, dok se autopregovaranje na svakom portu inteligentno prilagođava za kompatibilnost i optimalne performanse. Njegova kompaktna veličina čini ga idealnim za korištenje na radnoj površini, a može se praktično i sigurno montirati u stalak.

Budite zeleni sa svojim Ethernetom:

Nadogradnjom na TP-Link TL-SG108E, imate priliku da postanete zeleni i smanjite potrošnju energije vaše mreže. Ovaj prekidač sadrži najnovije energetski efikasne tehnologije, koje automatski prilagođavaju potrošnju energije prema statusu veze i dužini kabla, minimizirajući ugljični otisak vaše mreže.

Isključite neaktivne portove:

Tradicionalni prekidači nastavljaju da troše energiju čak i kada su povezani uređaji isključeni. Međutim, TL-SG108E može otkriti status veze svakog porta i smanjiti potrošnju energije za neaktivne portove, štedeći energiju i smanjujući troškove.

Budžet napajanja prema dužini kabla:

Za razliku od konvencionalnih prekidača koji koriste istu količinu energije bez obzira na dužinu kabla, TL-SG108E prilagođava potrošnju energije na osnovu dužine povezanog Ethernet kabla. Ovo osigurava optimalnu potrošnju energije i efikasnost, posebno za kraće kablove.

Sa svojim dinamičkim LED svjetlima, TL-SG108E pruža prikaz radnog statusa u realnom vremenu i osnovnu dijagnozu kvara, što čini još lakšim praćenje i upravljanje vašom mrežom.

Atributi proizvoda:
  • Broj priključaka: 8
  • Brzina prijenosa podataka: 10/100/1000 Mbps
  • Certifikati: FCC, CE, RoHS
  • Standardi i protokoli: IEEE 802.1ab, IEEE 802.1p, IEEE 802.1Q, IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3x
  • Dodatne karakteristike: zrcaljenje portova, prevencija petlje, dijagnostika kablova, QoS, VLAN, IGMP njuškanje, centralizovano upravljanje preko Easy Smart Configuration Utility, Isključivanje porta u stanju mirovanja koji štedi energiju, podešavanje snage na osnovu dužine kabla
  • Dimenzije: Širina: 158 mm, Dubina: 101 mm, Visina: 25 mm
Tp-link TP-Link TL-SG108E 8-Port Gigabit Easy Smart Switch 8 x 10/100/1000Mbps RJ45 ports MTU/Port/Tag-based VLAN QoS
Karakteristike
Broj RJ-45 portova
8
MAC address table
4K
Brend

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.