Eponuda.ba
Moj profil

Gigabyte M34WQ LED zaslon 86.4 cm (34 palac) Energetska učinkovitost 2021 G (A - G) 3440 x 1440 piksel UWQHD 1 ms USB 3.2 gen. 1 (USB 3.0), HDMI™, DisplayPort, USB-C® IPS LED

Trenutno nema ponuda za taj proizvod.

Brend:Gigabyte

Gigabyte M34WQ LED zaslon 86.4 cm (34 palac) Energetska učinkovitost 2021 G (A - G) 3440 x 1440 piksel UWQHD 1 ms USB 3.2 gen. 1 (USB 3.0), HDMI™, DisplayPort, USB-C® IPS LED

Opis i karakteristike

Gigabyte M34WQ LED zaslon 86.4 cm (34 palac) Energetska učinkovitost 2021 G (A - G) 3440 x 1440 piksel UWQHD 1 ms USB 3.2 gen. 1 (USB 3.0), HDMI™, DisplayPort, USB-C® IPS LED
Karakteristike
Osvežavanje
144 Hz
Odziv
1 ms
Rezolucija ekrana
3440 x 1440
Dijagonala ekrana (inch)
34
Tip panela
IPS

Video test / stručna recenzija proizvoda

12:40sep 2023Vrijeme čitanja: 3 min

Gigabyte m34wqek video test

Danas ćemo pregledati Gigabyte M34 WQ, ponekad poznat kao M34 WQC. Pređimo na recenziju!

Kvalitet slike i PPI

Odmah, ovo je 34-inčni ultraširoki monitor sa rezolucijom od 3440 puta 1440p, poznat i kao ultraširoki 1440p. Piksela po inču (PPI) ovog monitora je oko 109, što je slično 1440p 27-inčnom 16:9 monitoru. To znači da će slika, tekst i igre izgledati jasno i jasno, što je upravo ono što želite da vidite. Pored toga, ovaj monitor ima IPS panel, što je neobično za ultraširoki segment za igrice. Većina konkurenata u ovom cenovnom rangu koristi VA panele. IPS panel izdvaja ovaj monitor i pruža žive boje i široke uglove gledanja.

Brzina osvežavanja i G-Sync kompatibilnost

Gigabyte M34 WQ ima maksimalnu brzinu osvežavanja od 144 Hz i podržava i FreeSync i G-Sync. Iako nije Nvidia sertifikovan, G-Sync radi odlično na ovom monitoru kada je povezan preko DisplayPort-a. Važno je napomenuti da se G-Sync ne može koristiti preko HDMI ili USB-C. Iako ovo možda nije problem za većinu korisnika, može biti ograničenje za korisnike laptopa.

Osvetljenost i HDR

Maksimalna osvetljenost koja se reklamira za ovaj monitor je 400 nita. Međutim, tokom testiranja, konstantno je dostizao maksimalnu osvetljenost od oko 340-350 nita. Iako je ovo još uvek dobro, ne dostiže oglašenu osvetljenost. Vredi napomenuti da su HDR performanse na ovom monitoru razočaravajuće. Ako ste se nadali dobrim HDR performansama, ovaj monitor se ne preporučuje za tu svrhu.

Boje i odnos kontrasta

Gigabyte M34 WQ pokriva oko 91% DCI-P3 prostora boja, zahvaljujući IPS panelu. Boje izgledaju živopisno, a uglovi gledanja su odlični. Izvan kutije, tačnost boja je bila prilično dobra, iako to može da varira između pojedinačnih modela. Pored toga, ovaj monitor može da prikaže 10 bitova boje, što je bio neočekivani bonus.

Sa druge strane, odnos kontrasta nije najbolji zbog IPS panela. Nećete dobiti najdublje crne boje kao sa VA panelom. Iako ovo možda nije zabrinjavajuće za većinu korisnika, treba razmotriti da li vam je kontrast prioritet.

Vreme odziva i pojavljivanje duhova

Što se tiče vremena odziva i pojave duhova, Gigabyte M34 WQ radi bolje od svojih konkurenata na VA panelima. Njegovo vreme odziva je manje, a duhovi su neprimetni u većini igara. Postoji mala količina duhova kada je postavka overdrivea postavljena na najnižu, ali se može smanjiti izborom izbalansiranih ili postavki brzine. Sveukupno gledano, učinak ghostinga ovog monitora je veoma dobar, posebno u poređenju sa drugim IPS panelima.

Iskustvo igranja u stvarnom životu

Tokom testiranja, Gigabyte M34 WQ je služio kao svakodnevni monitor za recenzenta. Korišćen je za uređivanje video zapisa i igranje igara, uključujući naslove poput Halo Infinite i Insurgency Sandstorm. S obzirom na zakrivljeni monitor, recenzentu je trebalo neko vreme da se prilagodi ravnom panelu. Međutim, nakon nekoliko dana, period prilagođavanja je završen, a ravan panel se više nije osećao kao negativan aspekt. Gigabyte M34 WQ je pružio impresivno iskustvo igranja sa odličnim performansama.

Završne misli i preporuke

Gigabyte M34 WQ nudi dobar kvalitet slike, sjajne boje, nisku pojavu duhova i pristojnu brzinu osvežavanja. Ako dajete prednost dubokoj crnoj boji i impresivnoj krivulji, Dell S3422DWG bi mogao biti bolji izbor u istom cenovnom rangu. Međutim, oba monitora imaju svoje prednosti i slabosti, a to na kraju zavisi od ličnih preferencija. Ako tražite najbolje od najboljih, LG GP83AB se toplo preporučuje, ali dolazi po višoj ceni.

Pozitivne strane:

  • Dobar PPI i jasan kvalitet slike
  • IPS panel pruža žive boje i široke uglove gledanja
  • Niska pojava duhova za IPS panel
  • Odlično vreme odziva i performanse u igrici
  • Odlična vrednost za cenu

Negativne strane:

  • Osvetljenost je manja od oglašenih specifikacija
  • Razočaravajuće HDR performanse
  • Nema HDMI ili USB-C podrške za G-Sync
  • Odnos kontrasta nije najbolji zbog IPS panela
  • Sistem menija i kontrole bi mogli da budu estetski prijatniji

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.