Eponuda.ba
Moj profil

Intel Core i5 11400F 2.6GHz Tray

od 227,45 KM
Intel CPU Desktop Core i511400F (2.6GHz, 12MB, LGA1200) box
Brend:Intel

Intel Core i5 11400F 2.6GHz Tray

Opis i karakteristike

Intel CPU Desktop Core i511400F (2.6GHz, 12MB, LGA1200) box
Intel Intel Core i5 11400F 2.6GHz Tray
Karakteristike
Broj jezgara
6
Tip procesora
Intel Core i5
Tehnologija izrade
14 nm
Podnožje
Socket 1200
Threads
12
Proizvođač
Intel
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

8:45avg 2023Vrijeme čitanja: 2 min

Intel 11400f video test

Pregled: Instalacija i performanse Intel i5 11400F CPU-a

CPU je procesor sa šest jezgara sa PCIE 4.0. "F" na kraju znači da nema integrisane grafike. Međutim, možete kupiti i Intel Core i5 11400 bez "F" ako želite integrisanu grafiku.

Sada pređimo na proces instalacije. Počinjemo sa pripremom matične ploče i instaliranjem CPU-a. Već imamo instaliran RAM i M.2 drajv, tako da je vreme da instaliramo CPU. Nežno otvaramo poklopac CPU-a, pazeći da je sve poređano. Postavljamo CPU na određeno mesto, osiguravajući da su zlatni trougao i ikona pac-mana poravnati. Kada je na mestu, vratili smo poklopac i CPU je uspešno instaliran.

Zatim prelazimo na instaliranje hladnjaka. Pričvršćujemo nosač na hladnjak, prilagođavajući se na osnovu naše utičnice. Zatim poravnavamo zadnji držač sa odgovarajućim položajima i škljocnemo ga na mesto. Nakon toga, ubacimo hladnjak kroz rupe na matičnoj ploči, obezbeđujući sigurno pristajanje. Skinemo plastiku na hladnjaku, brzo se osušimo i sve zategnemo na svoje mesto. Na kraju ponovo pričvrstimo ventilator i hladnjak je uspešno instaliran.

Sa instaliranim CPU-om i hladnjakom, uključujemo računar i proveravamo temperaturu koristeći MSI Dragon Center. Pod opterećenjem temperatura dostiže 52 stepena Celzijusa, dok je temperatura u praznom hodu oko 35 stepeni Celzijusa. Takođe ćemo pogledati neka merila, uključujući Cinebench i Geekbench rezultate, da procenimo performanse CPU-a.

Što se tiče odnosa cene i performansi, Intel i5 11400F CPU je solidan izbor. To je odlična opcija za one koji više vole Intelove procesore 11. generacije. 11400F nudi konkurentne performanse u poređenju sa 11600 po sličnoj ceni. Ako pravite budžetsku opremu za igre, bilo koji od ovih CPU-a će zadovoljiti vaše potrebe. Vredi napomenuti da je u vreme snimanja ovog videa verzija sa integrisanom grafikom jeftinija ili približno iste cene kao i verzija „F“. Stoga se preporučuje da se odlučite za integrisanu grafičku verziju i onemogućite je ako nije potrebna. Međutim, ako možete da dobijete bolju ponudu za "F" verziju i već imate GPU, to je takođe izvodljiva opcija.

Pozitivno: - Jednostavan proces instalacije - Solidan odnos cene i performansi - Konkurentske performanse u poređenju sa sličnim modelima Negativno: - Dostupnost integrisane grafičke verzije može da varira - Može zahtevati dodatno hlađenje za tešku upotrebu - Ograničeni potencijal za overklok

 

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.