Eponuda.ba
Moj profil

Logitech Tastatura MX Keys Advanced Wireless Illuminated GRAPHITE US INT’L

295,00 KM
IT Shop
LOGITECH Tastatura MX Keys Advanced Wireless Illuminated GRAPHITE US INTL
Brend:Logitech

Logitech Tastatura MX Keys Advanced Wireless Illuminated GRAPHITE US INT’L

Trenutno najbolja ponuda:

295,00 KMu IT Shop

Opis i karakteristike

Lokacija uređaja: Vanjski

Tehnologija povezivanja: bežična

Bežična tehnologija: Bluetooth / RF

Interfejs: USB / bežični

Karakteristike tastature:

  • Osvetljeni tasteri
  • Jednostavno Bluetooth dugme za prebacivanje
  • PerfectStroke
  • LED indikator napajanja
  • Podrška za više uređaja

Potrebni eksterni uređaji: USB ulaz
Opciona internet veza za preuzimanje softvera

Broj uključenih baterija: 1

Prosječno trajanje baterije: 10 dana

Lokalizacija: engleski, internacionalni

Boja: Grafit

Uključena dodatna oprema: USB prijemnik
Dokumentacija

Uključeni kablovi: USB tip A do tip C kabl

Ugrađeni uređaji: Senzor blizine

Širina (mm): 430,2 mm

Visina (mm): 20,5 mm

Dubina (mm): 131,63 mm

Težina: 0,81 kg

Garancija u Sloveniji: Da

Trajanje garancije (mjeseci): 24 mjeseca

Uslovi za polaganje garancije: Serijski broj

Dužina pakovanja (mm): 450,5 mm

Širina pakovanja (mm): 147,5 mm

Visina pakovanja (mm): 39,5 mm

Bruto težina paketa (kg): 1,17 kg

Neto težina (kg): 0,5 kg

Broj komada u pakovanju: 1

Dužina kutije (mm): 459 mm

Širina kutije (mm): 169 mm

Visina kutije (mm): 163 mm

Bruto težina sanduka (kg): 4,91 kg

Neto težina maloprodajnog kartona: 0,4 kg

Neto težina plastične maloprodajne ambalaže: 0 kg

Paketi u kutiji: 4

Vrsta pakovanja: kutija

Logitech Tastatura MX Keys Advanced Wireless Illuminated GRAPHITE US INT’L
Karakteristike
Tip tastature
Bežična

Video test / stručna recenzija proizvoda

4:03avg 2023Vrijeme čitanja: 4 min

Logitech 920009415 video test

Logitech MX Keys: Premium tastatura za produktivnost

Ovde imamo Logitech MX Keys, koja je vrhunska tastatura dizajnirana za produktivnost. Razumljivo je da vam je potrebna specijalna tastatura za igranje, ali da li vam je zaista potrebna tastatura od 100 dolara za posao? U ovom videu ćemo proći kroz ključne karakteristike, da vidimo kome bi ovaj proizvod zapravo bio dobar, kakav je u poređenju sa konkurencijom i da li je vredan vašeg teško zarađenog novca. Na ovom kanalu želimo da pojednostavimo recenzije i saznamo šta je zapravo važno. Tu smo da vas obavestimo da li su proizvodi zaista dobri i vredni kupovine. Ako vam to zvuči zanimljivo, ostanite sa nama i hajde da uđemo u video.

Vrhunska periferna oprema kompanije Logitech

Logitech je dobro poznat po proizvodnji sjajnih perifernih uređaja za vaš računar, uključujući vrhunske miševe, slušalice, računarske zvučnike i razne tastature za PC i tablete. Dakle, kada iznesu vrhunsku bežičnu tastaturu koja je posebno dizajnirana da poveća produktivnost, svakako je vredi pogledati.

Izdržljiv i težak dizajn

Šta Logitech MX Keys čini tako posebnim? Za početak, videćete da je izgrađen na jednoj metalnoj ploči, što ga čini izuzetno izdržljivim i neverovatno teškim. Ova težina čini Logitech MKS Keys idealnijim za trajnu upotrebu na radnoj površini, a ne za prenosivu tastaturu za vaš mobilni uređaj. Uprkos svom tankom dizajnu, kućište od brušenog aluminijuma i tanka mala slova san serif na vrhu daju mu lep moderan izgled.

Niski profil sa membranskim ključevima

Logitech MX Keys je tastatura pune veličine sa 108 tastera, uključujući numeričku tastaturu i desetak funkcijskih tastera koji služe kao multimedijalne kontrole. Veoma je niskog profila, tako da ako ste ljubitelj te ravne tastature u stilu laptopa, svideće vam se iskustvo kucanja. Pomeranje ključa je minimalno, ali propuštate taktilne povratne informacije. U stvari, Logitech svoje membranske tastere niskog profila naziva „kucanjem na laptopu“, pri čemu svaki od tastera ima kružno udubljenje u sredini. Otkrili smo da ovo čini Logitech MX tastere malo prijemčivijim i udobnijim za kucanje. Međutim, ako ste više navikli na tastature višeg profila sa zglobovima u prirodnijem položaju, možda će vam MX tasteri biti neprijatni pri produženoj upotrebi.

Pogodno povezivanje i prebacivanje između uređaja

Logitech takođe nudi oslonac za ručni zglob od memorijske pene za one koji žele ergonomičniji položaj zgloba. Oslonac za ručni zglob košta dodatno, a mi smo smatrali da je trebalo da bude uključen kao gotova funkcija, s obzirom na premium cene za standardnu tastaturu.

Kada je reč o karakteristikama, Logitech je dodao neke cool stvari. Možete da povežete tastaturu preko Bluetooth-a ili pomoću priloženog USB prijemnika od 2,4 GHz. Nismo primetili nikakvo primetno zaostajanje, što će koristiti igračima. Budući da su bežični, MX Keys vam takođe omogućavaju sinhronizaciju sa do tri različita uređaja na različitim bežičnim kanalima. Naći ćete tri tastera na desnoj strani ploče, koji vam omogućavaju da se lako prebacujete između uređaja. Dakle, ako koristite dva računara ili želite da uparite tastaturu sa svojim iOS ili Android uređajima, moći ćete neprimetno da se prebacujete napred i nazad.

Senzori blizine i impresivne performanse baterije

Verovatno najbolja karakteristika su senzori blizine. Videćete da tasteri svetle kada se vaše ruke približe tastaturi, a zatim nestaju kada ih udaljite. Možda izgleda malo varljivo, ali pomaže u performansama baterije, koje mogu trajati do 10 dana. Takođe smo otkrili da je Logitechov softver Options prilično koristan. Mogli bismo da promenimo mapu svih funkcijskih i medijskih tastera sa raznim prečicama, što ide ka poboljšanju produktivnosti, posebno ako ste iskusni korisnik.

Presuda: odlična za kucanje, povezivanje i funkcije

Pa kakva je presuda? Pa, ako volite da kucate na tastaturama u stilu laptopa niskog profila, verovatno će vam se zaista svideti MX tasteri. Ako ste više zabrinuti za ergonomiju i ne želite da se oslanjate na jastučić za zglob, možda ćete iskusiti izvesnu nelagodnost na duže staze. Sve u svemu, MX Keys ima mnogo toga za to. Sama tastatura izgleda i oseća se odlično i napravljena je sa izuzetnom izdržljivošću. Ima odlične mogućnosti povezivanja, a činjenica da možete da sinhronizujete do tri uređaja je definitivno veliki bonus. Performanse baterije su impresivne i ima neke sjajne karakteristike za one koji zahtevaju malo više od osnova od svojih perifernih uređaja.

Pozitivne strane:

  • Izdržljiv i težak dizajn
  • Iskustvo kucanja niskog profila
  • Pogodno povezivanje i prebacivanje između uređaja
  • Senzori blizine za poboljšane performanse baterije
  • Korisni softver za opcije preslikavanja

Negativne strane:

  • Može biti neprijatno za one koji koriste tastature višeg profila
  • Oslonac za zglob košta dodatno
  • Nema taktilne povratne informacije sa niskoprofilnim membranskim tasterima

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.