Eponuda.ba
Moj profil

Xiaomi MI Smart zvucnik

85,00 KM
Digital city
Brend:Xiaomi

Xiaomi MI Smart zvucnik

Trenutno najbolja ponuda:

85,00 KMu Digital city

Opis i karakteristike

Xiaomi Xiaomi MI Smart zvucnik
Karakteristike
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

8:16nov 2023Vrijeme čitanja: 3 min

Xiaomi Mi Smart Speaker L09G video test

Xiaomi Mi zvučnik: pametan zvučnik koji morate imati

Danas pregledamo Xiaomi-jev Mi zvučnik koji pokreće Google Assistant. Da li je vredan? Kako se zvučnik održao nakon nekoliko meseci? Hajde da saznamo!

Dakle, kupio sam ovaj pametni zvučnik pre pet meseci u lokalnoj Xiaomi prodavnici. Uz Xiaomi Smart zvučnik, dobićete kvalitetan audio izlaz za manje novca. Ako je budžet glavni prioritet, sačekajte bilo kakve praznične ponude. 

Dizajn i pakovanje

Počevši od pakovanja, kutija je prilično velika za veličinu zvučnika. Xiaomi je mogao efikasnije da iskoristi prostor. Međutim, kada otvorite kutiju, videćete metalnu rešetku koja zauzima većinu prostora na prednjoj strani, koja podseća na Sonos 1 zvučnike. Brendiranje je vidljivo na jednoj strani, dok su na drugoj strani navedene specifikacije i prikazana je osnovna funkcionalnost uređaja. Sam zvučnik je dobro izbalansiran i težak je oko 0,8 kilograma, pružajući stabilnost na bilo kojoj površini.

Podešavanje i kontrole

Podešavanje Xiaomi Mi zvučnika je jednostavno kao da preuzimate aplikaciju Google Home, uključite Wi-Fi i Bluetooth na telefonu ili tabletu i pratite uputstva na ekranu. Zvučnik ima kapacitivne dodirne kontrole na vrhu, uključujući kontrole jačine zvuka, reprodukciju/pauzu i prekidač za isključivanje zvuka radi privatnosti. Fizički prekidač za utišavanje i uključivanje mikrofona je bonus za one koji brinu o privatnosti. Međutim, dugmad za jačinu zvuka i reprodukciju/pauzu mogu biti pomalo nepouzdani i zahtevaju malo navikavanja.

Prepoznavanje glasa i kvalitet zvuka

Što se tiče prepoznavanja glasa, Xiaomi Mi zvučnik radi izuzetno dobro. Precizno hvata moj glas, čak i sa druge strane sobe. Međutim, na prepoznavanje glasa mogu uticati visoki plafoni, uzrokujući blago izobličenje. Što se tiče kvaliteta zvuka, u početku sam bio razočaran basom, ali nakon podešavanja u aplikaciji Google Home, zvuk se značajno poboljšao. Zvučnik pruža čist vokal i dobro izbalansirano audio iskustvo, savršeno za slušanje muzike i podcasta. Međutim, kada ga povežete sa TV-om preko Bluetooth-a, ugrađeni TV zvučnik ima tendenciju da bude glasniji. Uparivanje dva Mi zvučnika zajedno za stereo zvuk može biti rešenje.

Poslednje misli

Nakon što sam posedovao Xiaomi Mi zvučnik šest do sedam meseci, generalno sam zadovoljan njegovim performansama. Pruža odličan kvalitet zvuka i savršen je za entuzijaste muzike i podcasta. Međutim, ako imate ograničen budžet i imate druge prioritete, ovo možda nije pravi zvučnik za vas. Ali ako tražite dobar zvučnik koji pokreće Google Assistant, ovo je dobra opcija. Samo imajte na umu ograničenja prepoznavanja glasa sa visokim plafonima. Pored toga, imajte na umu da zvučnik uvek treba da bude uključen, jer se može zagrejati nakon duže upotrebe.

Pozitivne strane:

  • Kvalitetan audio izlaz po razumnoj ceni
  • Pogodan fizički prekidač za isključivanje zvuka za privatnost
  • Precizno prepoznavanje glasa
  • Odličan kvalitet zvuka nakon podešavanja podešavanja
  • Elegantan dizajn i stabilno postavljanje na bilo koju površinu

Negativne strane:

  • Nepouzdane kontrole jačine zvuka i reprodukcije/pauze
  • Visoki plafoni mogu uticati na prepoznavanje glasa
  • TV zvučnici imaju tendenciju da budu glasniji kada su povezani preko Bluetooth-a
  • Zvučnik uvek treba da bude uključen
  • Lagano zagrevanje zvučnika nakon duže upotrebe

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.