Eponuda.ba
Moj profil

Apple Laptop 13,3”, M1 chipset , 8GB DDR, SSD 256 GB – MacBook Air; MGN63ZE/A, Space...

od 1.899,90 KM
Laptop Apple MacBook Air M1, 13.3", Retina ekran, rezolucija 2560 x 1600 WQXGA, 16:10 format, osvjetljenje 400 cd/mApple M1 chipset, CPU 8 cores, 8GB LPDDR4X 3733 MHz, SSD 256 GB, integrirana grafička kartica Apple M7 7corePovezivost: WiFi 6, Blu...Pročitaj više
Brend:Apple

Apple Laptop 13,3”, M1 chipset , 8GB DDR, SSD 256 GB – MacBook Air; MGN63ZE/A, Space...

Opis i karakteristike

Laptop Apple MacBook Air M1, 13.3", Retina ekran, rezolucija 2560 x 1600 WQXGA, 16:10 format, osvjetljenje 400 cd/mApple M1 chipset, CPU 8 cores, 8GB LPDDR4X 3733 MHz, SSD 256 GB, integrirana grafička kartica Apple M7 7corePovezivost: WiFi 6, Blu...Pročitaj više
Apple Laptop 13,3”, M1 chipset , 8GB DDR, SSD 256 GB – MacBook Air; MGN63ZE/A, Space...
Karakteristike
Tip procesora
Apple M1
Grafička karta
Integrisana
Kapacitet hard diska
256GB SSD
Ram memorija
8GB
Dijagonala ekrana (inch)
13
Proizvođač procesora
Apple
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

12:00sep 2023Vrijeme čitanja: 4 min

Apple MacBook Air 13.3 M1 video test

Recenzija MacBook Air 13.3 2020 M1

Danas želim da podelim svoju dugoročnu recenziju 2020 M1 MacBook Air-a. Moram da kažem da je ovaj laptop apsolutno neverovatan. Nisam naišao na bilo kakve probleme sa njim, pa ga toplo preporučujem svima. Iako dolazi sa 8 GB RAM-a i 7-jezgarnim grafičkim čipom, radi izuzetno dobro. Jedva da postoji termalno prigušivanje i neverovatno je brzo.

Znam da smo u početku bili skeptični prema M1 MacBook Air-u, ali mi je tako drago da priznam da smo potpuno pogrešili. U ovoj recenziji ću proširiti svoje iskustvo nakon dve nedelje korišćenja ove mašine i podeliti sa vama neke zanimljive nalaze. Ali verujte mi kada kažem da je sažetak koji sam upravo dao potpuno tačan: apsolutno volim ovaj laptop.

Prethodni Intel MacBook Air

Uvek sam bio obožavalac prethodnog Intel MacBook Air-a zbog njegovog dizajna i zlatne boje. Jedina mana je bila što bi postalo neverovatno vruće, čak i sa osnovnim zadacima, a ventilator bi bio glasan i ne bi mogao brzo da ga ohladi. Dakle, preporučili smo dual-core i3 model sa slabom grafikom da bismo izbegli probleme sa termalnim prigušivanjem. Međutim, i3 model bi i dalje bio glasan tokom veb konferencija i gledanja video zapisa. Definitivno je nedostajalo rešenje za hlađenje na Intelovim procesorima.

Impresivne karakteristike M1 MacBook Air-a

M1 MacBook Air, s druge strane, ima neke neverovatne karakteristike. Magic Keiboard je fantastičan za kucanje, a trackpad je najbolji na tržištu. Zvučnici su takođe vrhunski, nadmašujući većinu Vindovs laptopova. Novi M1 čip je poboljšao video obradu veb kamere, čineći je najboljim dostupnim laptopom za veb konferencije. Pored toga, SSD-ovi su sada brži, pomažu pri otvaranju aplikacija i zamene RAM-a.

Prikaz i vrednost

Ekran na prethodnom MacBook Air-u je bio odličan, ali mu je nedostajao True Tone i imao je niže nivoe osvetljenosti i ograničenu podršku za boje. Međutim, Apple je sada dodao True Tone i poboljšao osvetljenost i boje na M1 MacBook Air-u, što ga čini odličnim izborom za uređivanje fotografija i video zapisa. S obzirom na osnovnu memoriju, početna cena M1 MacBook Air-a je neverovatna u poređenju sa prethodnim iteracijama.

Unmatched Performance

Sada, hajde da pričamo o performansama. M1 čip u MacBook Air-u u potpunosti nadmašuje Intelovu bazu 2020 MacBook Air, pa čak i 16-inčni MacBook Pro sa i9 četvorojezgarnim procesorom. Njegove performanse sa jednim jezgrom su najveće koje sam ikada video, čineći svakodnevne zadatke brže nego čak i Mac Pro od 15.000 dolara. Njegove grafičke performanse su takođe impresivne, nadmašujući Intel MacBook Air. Čak sam testirao i uređivanje video zapisa, a M1 MacBook Air je bio znatno bolji od Intelovog kolege, pa čak i od najmoćnijeg Dell XPS 13.

Performanse u stvarnom svetu i termičko prigušivanje

Uprkos tome što je bio bez ventilatora, M1 MacBook Air nije pokazao znake toplotnog prigušenja tokom mojih testova. Pod stalnim opterećenjem je radio toplije od MacBook Pro-a, ali performanse nisu značajno pale. Radio je konstantno satima, a pad performansi nakon zagrevanja bio je samo oko 15%. Dakle, u stvarnim scenarijima kao što je izvoz velikih RAV fotografija ili uređivanje video zapisa, M1 MacBook Air se držao izuzetno dobro.

Da li treba da kupite M1 MacBook Air?

M1 MacBook Air je savršen laptop za skoro sve. Nudi neverovatne performanse, fantastično trajanje baterije i ostaje nečujan čak i tokom teških zadataka. Ako se odlučujete između MacBook Air-a i MacBook Pro-a, preporučio bih MacBook Air za 95% korisnika. Pored toga, 8 GB objedinjene RAM-a u M1 MacBook Air-u radi kao i 16 GB obične RAM-a, tako da ne morate nužno da nadogradite. Sve u svemu, nemam nikakvih pritužbi na ovaj laptop i smatram ga skoro savršenim za njegovu cenu i faktor oblika.

Pozitivne:

  • Izuzetne performanse, nadmašujući čak i skuplje Mac modele i Vindovs laptopove
  • Odlična tastatura, trackpad i zvučnici
  • Poboljšan ekran sa True Tone-om i boljom osvetljenošću i bojama
  • Neverovatna vrednost za cenu, s obzirom na osnovnu memoriju i performanse
  • Neverovatno trajanje baterije, savršeno za svakodnevnu upotrebu

Negativne:

  • Nema podrške za Vindovs sisteme ili eGPU
  • Ograničene RAM opcije, iako je 8 GB objedinjene RAM memorije dovoljno za većinu korisnika
  • Nema značajnog smanjenja performansi u poređenju sa MacBook Pro, čak i bez ventilatora

Sve u svemu, M1 MacBook Air menja igru u pogledu performansi i vrednosti. Nadmašuje očekivanja i pruža izuzetno korisničko iskustvo. Toplo ga preporučujem svima na tržištu za novi laptop.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.