Eponuda.ba
Moj profil

Asus VG249Q1A 23.8” Monitor

od 329,00 KM
Dokumentacija za kupovinu na rate:
Brend:Asus

Asus VG249Q1A 23.8” Monitor

Opis i karakteristike

Dokumentacija za kupovinu na rate:
ASUS VG249Q1A 23.8” Monitor
Karakteristike
Osvežavanje
165 Hz
Odziv
1 ms
Rezolucija ekrana
1920 x 1080
Dijagonala ekrana (inch)
23.8
Tip panela
IPS
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

3:39jan 2024Vrijeme čitanja: 3 min

Asus VG249Q1A video test

Pregled ASUS TUFF VG279Q1 monitora za igre

Elegantan dizajn

Prvo, hajde da pogledamo dizajn. Ekran od 27 inča okružen je tankim okvirima i malim logotipom, zbog čega ovaj monitor izgleda zaista glatko. Postolje zauzima relativno malu količinu prostora, pružajući vam puno prostora na stolu. Njegov ergonomski dizajn omogućava mu da se naginje i okreće u različitim pravcima, tako da bez obzira pod kojim uglom se nalazite, i dalje možete jasno da vidite monitor. Pored toga, ako odlučite da ne koristite postolje, ekran je kompatibilan i za zidnu montažu.

Opcije povezivanja

Što se tiče portova, ASUS TUFF VG279Q1 nudi dva HDMI slota, port za ekran i priključak za slušalice. Ova raznovrsnost opcija povezivanja pokriva sve vaše potrebe. Na poleđini se nalazi utor za Kensington bravu i navigacioni džojstik koji takođe funkcioniše kao dugme.

Impresivno displej

Ovaj 27-inčni full HD ekran pruža odličnu reprodukciju boja, omogućavajući vam da vidite živost u tamnim i svetlim nijansama. Njegov ekran rezolucije 1920x1080p pruža oštar kvalitet slike, što ovaj monitor za igre čini odličnim za strimovanje medija ili kreiranje sadržaja.

Udobnost za oči i impresivna igra

ASUS TUFF kombinuje tehnologiju bez treperenja sa tehnologijom ultra-niskog plavog svetla, što pomaže da se smanji naprezanje očiju i poveća udobnost, posebno tokom dugih sesija igranja igara. Sa impresivnom brzinom osvežavanja od 165 Hz, ovaj monitor za igre stvara upečatljiviju igru tako što eliminiše kašnjenje, pojavu duhova i cepanje. Možete da igrate na najvišim vizuelnim podešavanjima i da odmah reagujete na ono što je na ekranu, dajući vam prednost u različitim žanrovima igara.

ASUS-ova tehnologija omogućava vreme odziva od jedne milisekunde, što, u kombinaciji sa njihovom FreeSinc tehnologijom, pruža izuzetno fluidan i brzi igranje, uz smanjenje zamućenja pokreta. Monitor takođe poseduje softver za dinamičko pojačavanje senki, koji poboljšava detalje u tamnim oblastima bez preteranog izlaganja svetlih oblasti. Ovo olakšava uočavanje svih skrivenih neprijatelja koji vrebaju u senci.

ASUS GameVisual tehnologija nudi sedam unapred podešenih režima prikaza dizajniranih da optimizuju vizuelni prikaz za različite tipove sadržaja. Na primer, režim trke smanjuje kašnjenje unosa za iskustvo igranja u realnom vremenu, dok režim bioskopa poboljšava kontrast i zasićenost za živopisne vizuelne efekte. Pored toga, postoje još četiri vizuelna podešavanja igre koja stvaraju savršene vizuelne efekte za razne igre.

Pozitivne strane:

  • Impresivan dizajn sa tankim okvirima
  • Ergonomsko postolje sa opcijama nagiba i okretanja
  • Odlična reprodukcija boja i oštar kvalitet slike
  • Funkcije pogodne za oči za smanjenje naprezanja očiju
  • Visoka brzina osvežavanja za impresivno igranje

Negativne strane:

  • Samo puna HD rezolucija
  • Ograničene mogućnosti povezivanja
  • Nema ugrađenih zvučnika

U zaključku, ASUS TUFF VG279Q1 je prelepo dizajniran i prepun odličnih karakteristika. Kombinacija ASUS ekskluzivnih tehnologija čini ga impresivnim monitorom za igre kako za igrače tako i za kreativce. Ako tražite monitor koji nudi odlične vizuelne efekte, udobnost i impresivnu igru, ASUS TUFF VG279K1 je definitivno vredan razmatranja.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.