Eponuda.ba
Moj profil

Canon PowerShot G7X Mark II KIT – Torbica + Kartica

1.359,00 KM
Foto Žunić
Canon PowerShot G7 X Mark II (Crna) digitalni fotoaparat Doživite fotografije visokog kvaliteta i odlične video snimke uz Canon PowerShot G7 X Mark II kompaktni fotoaparat. Sa CMOS senzorom od 1" ova kamera pruža Full HD (1920 x 1080) rezoluciju za solidan kvalitet videa i slike. Senzor od 20,1 MP sa omjerom širine i visine 3:2 osigurava zapanjujuće detalje u svakom snimku. Kamera ima ekran od 3 inča sa praktičnim kontrolama koje vam omogućavaju da aktivirate različite funkcije kamere i prilago
Brend:Canon

Canon PowerShot G7X Mark II KIT – Torbica + Kartica

Trenutno najbolja ponuda:

1.359,00 KMu Foto Žunić

Opis i karakteristike

Canon PowerShot G7 X Mark II (Crna) digitalni fotoaparat

Doživite fotografije visokog kvaliteta i odlične video snimke uz Canon PowerShot G7 X Mark II kompaktni fotoaparat. Sa CMOS senzorom od 1" ova kamera pruža Full HD (1920 x 1080) rezoluciju za solidan kvalitet videa i slike. Senzor od 20,1 MP sa omjerom širine i visine 3:2 osigurava zapanjujuće detalje u svakom snimku.

Kamera ima ekran od 3 inča sa praktičnim kontrolama koje vam omogućavaju da aktivirate različite funkcije kamere i prilagodite podešavanja. Pohranite sve svoje fotografije i video zapise na SD, SDHC ili SDXC memorijsku karticu. Sa dizajnom na baterije, kamera može snimiti do 240 fotografija s jednim punjenjem.

Ovaj Canon digitalni fotoaparat težine 319 g i dimenzija 10,55 cm x 6,09 cm x 4,2 cm je kompaktan i prenosiv. Njegov navojni nosač savršen je za korištenje stativa, kardana ili drugih dodataka. Kompaktna veličina ovog fotoaparata je značajna prednost u odnosu na DSLR fotoaparate.

Canon PowerShot G7 X Mark II nudi maksimalnu ISO od 12800, što vam omogućava da snimite zapanjujuće fotografije pri slabom osvetljenju. Za snimanje video zapisa, kamera podržava brzinu kadrova do 59,94 sličica u sekundi u Full HD rezoluciji. Takođe ima režim neprekidnog snimanja sa maksimalnom brzinom od 8 kadrova u sekundi.

Opseg podesivih brzina zatvarača kamere od 1/2000s do 15s daje vam fleksibilnost za snimanje bilo kojeg subjekta ili scene. Svi video zapisi snimljeni ovom kamerom uključuju stereo zvuk, zahvaljujući H.264/MPEG-4 AVC video kodeku. Pohranite sve svoje fotografije i filmove na SD, SDHC ili SDXC memorijsku karticu kapaciteta do 256 GB.

Podijelite svoje slike bez napora putem WiFi mreže. Kamera dolazi sa objektivom koji nudi opseg otvora blende od f/1,8 do f/2,8, u zavisnosti od žižne daljine. Imajte na umu da je minimalna udaljenost fokusa za objekte izbliza 5 cm. Kamera se napaja Li-Ion baterijom i podržava JPEG formate slika. Takođe ima optičku stabilizaciju sočiva za jasne i stabilne snimke.

U paketu se nalazi baterija, narukvica, USB kabl i uputstvo za upotrebu. Canon PowerShot G7 X Mark II ima težinu od 319 g i dimenzije 10,5 cm (Š) x 6 cm (V) x 4,2 cm (D). To je kompaktna i svestrana kamera za snimanje zadivljujućih fotografija i video zapisa.

Canon Canon PowerShot G7X Mark II KIT – Torbica + Kartica
Karakteristike
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

9:22dec 2023Vrijeme čitanja: 3 min

Canon G7 X Mark II video test

Pregled

Canon G7X Mark II je objavljen 2016. godine, što ga čini zvanično sedam godina starom kamerom. Sa dosta kamera koje se puštaju tokom godina, teško je zamisliti da li je ova stvar još uvek održiva. Jer kad god se pojavi novi iPhone, automatski mislite da će novi iPhone raditi mnogo bolje od prethodnog modela, zar ne?

Megapikseli i senzor

Prvo, hajde da pričamo o megapikselima. Ovo je kamera od 20 megapiksela i znam šta mislite. Reći ćete da vaš iPhone ima više megapiksela od ove kamere, zar ne? Više megapiksela ne znači uvek bolji kvalitet slike. Ponekad se oslanja na senzor, nauku o bojama, i da, 20 megapiksela je više nego dovoljno za kameru poput ove.

Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da je ovo APS-C kamera sa senzorom za izrezivanje, koja je kamera u stilu usmeri i pucaj. Što znači da ne možete promeniti sočivo. Zaglavljeni ste sa objektivom ekvivalentnim od 24 do 100 milimetara, što i nije tako loše. Ovo sočivo ide od F1.8 do F2.8. Dakle, ako ste najširi, to će biti na F1.8, a u trenutku kada zumirate, počeće da se kreće ka otvoru blende F2.8. To je samo nešto što treba imati na umu.

Brzine kadrova

Ova kamera može da ide od 24 kadra u sekundi sve do 60. 24 je vaš osnovni bioskopski ugao ili vaš bioskopski snimak, koji vam omogućava da imate najviše zamućenja pokreta i daje vam prirodniji osećaj. 60 kadrova u sekundi se obično koristi za usporeno snimanje. Dakle, ako želite da usporite svoj snimak, imate opciju da to uradite sa ovom kamerom.

Stabilizacija slike i autofokus

Ova kamera nudi IBIS (stabilizaciju slike u telu) koja dolazi u tri nivoa: niski, standardni i visoki. Lično, retko koristim visoko jer se previše urezuje i smanjuje žižnu daljinu. Najbolnija tableta za progutanje za neke ljude je to što ova kamera nema 4K. Međutim, snimak od 1080 sa G7X Mark II je iznenađujuće čist i upotrebljiv.

Hajde sada da pričamo o autofokusu. Autofokus na ovoj kameri može biti malo pogođen ili promašen. Ponekad je tačan, ali drugi put ne uspeva da se pravilno fokusira. Jedno rešenje je prelazak na ručno fokusiranje, što eliminiše lov i obezbeđuje konzistentan fokus.

Dobro

  • Kompaktna veličina, laka za nošenje
  • Dobar kvalitet slike i nauka o bojama
  • Pristojne opcije za brzinu kadrova
  • Stabilizacija slike u telu
  • Jednostavna za upotrebu, funkcija usmeri i pucaj

Loše

  • Nema priključka za mikrofon
  • Nema 4K video mogućnosti
  • Osrednji autofokus
  • Nosač za stativ blokira vrata baterije

Ako ste kreator sadržaja, posebno tek na početku, Canon G7X Mark II je neverovatan kada je u pitanju boja. Glavna prednost ove kamere je njena sposobnost da proizvodi odlične slike direktno van kamere bez potrebe za opsežnim uređivanjem ili ocenjivanjem boja. To je kamera za usmeravanje i snimanje koja vam omogućava da se usredsredite na kreiranje sadržaja bez mnogo muke.

Sve u svemu, verujem da je Canon G7X Mark II još uvek vredan u 2023. Možda nema sve najnovije funkcije, ali je pouzdan i kompaktan fotoaparat koji daje dobar kvalitet slike. 

Pozitivne strane:

  • Kompaktna veličina, laka za nošenje
  • Dobar kvalitet slike i nauka o bojama
  • Pristojne opcije za brzinu kadrova

Negativne strane:

  • Nema priključka za mikrofon
  • Nema 4K video mogućnosti
  • Osrednji autofokus
  • Nosač za stativ blokira vrata baterije

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.