Eponuda.ba
Moj profil

GoPro kamera Hero 12 BLACK Creator Edition CHDFB-121-EU

od 1.259,00 KM
Rezolucija slike 28Mp Optički ZOOM Nema Senzor CMOS Stabilizacija slike Da Video zapis 5K Audio zapis Da
Brend:GoPro
  • Genelec d.o.o.
    GoPro kamera Hero 12 BLACK Creator Edition CHDFB-121-EU
  • Conrad
    GoPro HERO12 Black Creator Edition akcijska kamera 5.3K, 4K, 2.7k, Full-HD, Bluetooth, dvostruki zaslon, usporeni tijek/vremenski odmak, vodootporan, WLAN

GoPro kamera Hero 12 BLACK Creator Edition CHDFB-121-EU

Opis i karakteristike

Rezolucija slike 28Mp Optički ZOOM Nema Senzor CMOS Stabilizacija slike Da Video zapis 5K Audio zapis Da
GoPro GoPro kamera Hero 12 BLACK Creator Edition CHDFB-121-EU
Karakteristike
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

12:37okt 2023Vrijeme čitanja: 3 min

GoPro Hero 12 video test

Pregled GoPro Hero 12 Black

Odneo sam ga na mesto koje se zove The Vave u Bristolu, koje je blizu mesta gde živim. To je fantastično mesto za surfovanje i vežbanje. Iako moj snimak možda nije tako impresivan kao reklame kompanije GoPro, stekao sam veliko poštovanje prema surferima jer to nije lak sport. Sada, hajde da zaronimo u detalje GoPro Hero 12 Black.

Dizajn i nadogradnje

GoPro Hero 12 Black ima isti dizajn kao i njegov prethodnik, Hero 11. Poseduje isti senzor, omogućavajući opcije 5.3K 60 i 4K 120. Međutim, postoji nekoliko značajnih nadogradnji koje vredi pomenuti. Hero 12 sada nudi duže vreme rada, novu opciju montiranja, HDR video i opciju snimanja dnevnika. Takođe vam omogućava da snimate vertikalni video bez potrebe da fizički rotirate kameru. Pored toga, sada možete da uparite bežične mikrofone, čak i svoje AirPods uređaje, i oni besprekorno rade sa glasovnim komandama. Najnovija funkcija HiperSmooth 6 analizira više podataka, što rezultira poboljšanom stabilizacijom. Hero 12 takođe uvodi sinhronizaciju vremenskog koda, novi režim fotografskog intervala i opciju kupovine Mak Lens Mod 2.0 za šire vidno polje.

Iako ove nadogradnje možda nisu revolucionarne, one poboljšavaju ukupno korisničko iskustvo i više se bave profesionalcima.

Trajanje baterije i termalna poboljšanja

U pogledu trajanja baterije, Hero 12 nadmašuje svog prethodnika, Hero 11. Poboljšane termalne karakteristike Hero 12 omogućavaju mu da traje duže bez pregrevanja. U mom uporednom poređenju, Hero 12 je trajao oko 26 minuta, dok je Hero 10 mogao da traje samo oko 16 minuta pre nego što se isključi. Sjajno je videti da Hero 12 nudi značajno poboljšanje u vremenu rada i trajanju baterije.

Dodatne funkcije

Jedna potcenjena nadogradnja Hero 12 je mogućnost da se uvrne u bilo koji stativ ili GorillaPod. Ova jednostavna nadogradnja čini je neverovatno pogodnim za snimanje stabilnih snimaka. Hero 12 takođe uvodi opciju snimanja u HDR-u, što pruža bolju kontrolu nad svetlima i detaljima. Međutim, kamera ima neka ograničenja, kao što su ograničene opcije kada snimate u HDR režimu.

Korišćenje Hero 12 je jednostavno ako ste upoznati sa prethodnim GoPro modelima. Poseduje dugme za napajanje sa strane, mali poklopac sa prednje strane i glavni ekran pozadi. Kamera je kompaktna i lagana, što ga čini lakim za nošenje. Kvalitet audio snimanja je pristojan, a bežične mikrofone možete povezati i preko Bluetooth-a.

Da li je vredno kupovine?

Na kraju krajeva, da li biste trebali kupiti GoPro Hero 12 Black ili ne, zavisi od vašeg trenutnog GoPro modela i vaših specifičnih potreba. Iako Hero 12 nudi neke lepe nadogradnje, kao što su poboljšano trajanje baterije i upravljanje toplotom, možda neće biti dovoljno značajna nadogradnja za korisnike sa novijim modelima kao što je Hero 11. Kvalitet video zapisa koji obezbeđuje Hero 12 je i dalje odličan, ali veći senzor za poboljšane performanse pri slabom osvetljenju bio bi dobrodošao dodatak. Međutim, s obzirom na ograničenja održavanja termalne kontrole, razumljivo je zašto GoPro još nije napravio ovu nadogradnju. Ako koristite GoPro 7 ili 8, možda bi vredelo razmisliti o nadogradnji na Hero 12, jer nudi nekoliko novih funkcija i poboljšanja.

Pozitivne strane:

  • Duže vreme rada
  • Nova opcija montaže
  • Mogućnost snimanja vertikalnog videa bez rotiranja kamere
  • Poboljšana stabilizacija
  • Sinhronizacija vremenskog koda za više GoPro uređaja

Negativne strane:

  • Nije značajna nadogradnja od Heroja 11
  • Ograničene opcije u HDR režimu
  • Performanse pri slabom osvetljenju mogu biti bolje
  • Ograničene opcije rezolucije u određenim režimima snimanja

Sve u svemu, GoPro Hero 12 Black nudi neke vredne nadogradnje i funkcije, ali da li ga vredi kupiti zavisi od vaših specifičnih zahteva i trenutnog GoPro modela.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.