Eponuda.ba
Moj profil

Philips ovlazivac zraka HU4803_01

od 239,00 KM
Brend:Philips

Philips ovlazivac zraka HU4803_01

Opis i karakteristike

Philips ovlazivac zraka HU4803_01
Karakteristike
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

3:41okt 2023Vrijeme čitanja: 3 min

Philips hu480301 video test

Pregled novog Philips ovlaživača

Nedavno sam imao priliku da testiram novi Philips ovlaživač i moram reći da je do sada bio prilično impresivan. Hajde da zaronimo u detalje i vidimo kako to funkcioniše.

Performanse:

Imam svoj merač vlažnosti za upoređivanje, i na sreću, Philipsov ovlaživač izgleda prilično dobro. U stvari, skoro je potpuno isti kao moj merač. Međutim, bilo je nekoliko slučajeva kada je Philipsov ovlaživač dao nešto veće očitavanje, do 10% više. Iako ovo može biti pomalo neugodno, možda je samo problem sa kalibracijom. Planiram da pozovem Philips da vidim da li se ovo može rešiti.

Osim toga, ovlaživač je odlično radio na ovlaživanju moje sobe. Pre upotrebe, nivo vlažnosti je bio oko 40-50%. Sada, nakon nekoliko dana korišćenja Philipsovog ovlaživača, on konstantno održava vlažnost na 55-60%. Sve u svemu, prilično sam zadovoljan njegovim učinkom u ovom aspektu.

Kvalitet izrade:

Iako je Philips u prošlosti imao reputaciju po proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda, moram reći da kvalitet izrade ovog ovlaživača izgleda nije na nivou njihove prethodne ponude. Deluje malo jeftino u poređenju. Međutim, s obzirom na cenu proizvoda, ona je i dalje prihvatljiva.

Jedan aspekt koji me je pomalo razočarao je kabl. Oseća se prilično jeftino i slabašno. Nadam se da će se dobro držati uz dugotrajnu upotrebu.

Upotrebljivost:

Ovlaživač je prilično jednostavan za upotrebu. Otvor je dovoljno širok da se lako napuni vodom. Obično koristim šolju da je napunim i ona radi posao bez ikakvih problema. Tu je i dugme za podešavanje izlazne magle, što je zgodna funkcija.

Uređaj takođe ima filter koji treba menjati svaka tri meseca, kao i štap na dnu koji treba menjati svake godine kako bi se obezbedile optimalne performanse. Iako ovo doprinosi održavanju ovlaživača, neophodan je korak da se uređaj održi u dobrom stanju.

Nivo zvuka:

Ovlaživač radi tiho, posebno u noćnom režimu. U ovom režimu, svetla se gase, a uređaj postaje skoro nečujan. Međutim, primetio sam da uređaj automatski prestaje da radi kada nivo vlažnosti dostigne oko 60%. Ovo može biti malo nezgodno ako više volite da održavate viši nivo vlažnosti.

Pozitivne strane:

  • Efikasan u održavanju željenog nivoa vlažnosti
  • Široki otvor za lako punjenje vodom
  • Pogodno podešavanje izlazne magle
  • Noćni režim radi nečujno
  • Zamena filtera i štapa obezbeđuje optimalne performanse

Negativne strane:

  • Povremeno očitavanje veće vlažnosti
  • Kvalitet izrade je jeftin
  • slab kabl
  • Uređaj prestaje da radi na višim nivoima vlažnosti
  • Potrebno je dodatno održavanje za zamenu filtera i štapa

U zaključku, Philips ovlaživač ima prilično dobre rezultate u održavanju željenog nivoa vlažnosti u prostoriji. Iako postoji nekoliko zabrinutosti oko kvaliteta izrade, sveukupno, to je pristojan proizvod s obzirom na njegovu cenu. Ako vam je potreban pouzdan ovlaživač, vredi razmisliti o Philipsovom ovlaživaču.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.