Eponuda.ba
Moj profil

Hp NOTEBOOK 250 G9 I5-1235U 6F1Z9EA

od 1.161,58 KM
Brend:Hp

Hp NOTEBOOK 250 G9 I5-1235U 6F1Z9EA

Opis i karakteristike

Hp HP NOTEBOOK 250 G9 I5-1235U 6F1Z9EA
Karakteristike
Tip procesora
Intel Core i5
Operativni sistem
Linux
Grafička karta
Integrisana
Kapacitet hard diska
256GB SSD
Ram memorija
8GB
Rezolucija ekrana
1920 x 1080
Dijagonala ekrana (inch)
15
Proizvođač procesora
Intel
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

9:10okt 2023Vrijeme čitanja: 4 min

Hp 6f1z9ea video test

Novi HP 250 G9: moćan laptop za kućnu i kancelarijsku upotrebu

Ovo je novi HP 250 G9 i spreman je da uradi skoro sve svuda. Ima super brz pogon i cool proces, što ga čini popularnim izborom za kućnu i kancelarijsku upotrebu. To je napredno rešenje za studente i profesionalce koji žele da provode većinu svog produktivnog vremena na vebu i treba im laptop sa brzim odzivom za uređivanje dokumenata. U ovoj recenziji ćemo istražiti snagu i zanimljive karakteristike G9, kao i razmotriti sve potencijalne nedostatke ako se intenzivno koristi u kancelarijskom prostoru.

Otpakivanje i dizajn

Kutija može izgledati skromno spolja, ali kada je otvorite, naći ćete dobar razlog za to. Dolazi sa ogromnim uputstvom, zajedno sa adapterom za punjenje i samim laptopom. G9 je postao još moćniji sa 12. generacijom procesora, čineći ga mnogo bržim. Takođe ima dobar hardver, uključujući procesore Intel iCore serije i brži M2 Drive. Laptop ima tiho hlađenje i dobro upravljanje kablovima.

Dizajn HP 250 G9 je suptilan, ali ekonomičan i ekološki. Dolazi sa glatkom srebrnom završnom obradom koja efikasno sakriva plastiku. Chrome logotip na prorezu laptopa i donjoj maski dodaje dašak lepote. Baza je znatno čvršća od G8, bez škripanja pod pritiskom. Međutim, i dalje je podložan ogrebotinama, pa budite oprezni ako planirate da ga koristite na stoliću za kafu.

Tastatura, tačped i portovi

Dizajn tastature je sličan G8, sa brzim i udobnim iskustvom kucanja, dubokim kretanjem tastera i dugmadima koja klikću. Tačped je mali i nedostaju spoljna dugmad, što može biti dosadno korisnicima dodira u početku, ali radi dobro kada se naviknete na njega.

HP G9 ima pristojnu količinu ulaza, sa USB, HDMI i kombinovanim audio priključkom na levoj strani, i dva dodatna USB porta, portom za punjenje i čitačem kartica na drugoj strani. Takođe podržava brzi Wi-Fi i Bluetooth 5.

Prikaz i performanse

TN ekran od 15,6 inča pokriva manje od 16 procenata raspona boja i prigušeniji je, a meri oko 220 nita prema testovima svetlomera. Iako je to dovoljno za udobnu upotrebu u svetloj prostoriji, možda nije idealno za rad napolju. Full HD rezolucija ekrana je dovoljno oštra za kancelariju i upotrebu na vebu, ali uglovi gledanja mogu biti bolji. Ako želite preciznije boje i bolje uglove gledanja, preporučuje se verzija sa IPS ekranom.

Intelov procesor dobro rukuje veb i kancelarijskim aplikacijama, kao i multitasking, uređivanje i obradu. Može da se nosi sa igrama sa niskim ili srednjim podešavanjima ako izaberete opciju GeForce MX Graphics. Osnovni model dolazi sa Intel grafikom, koja je pogodna za jednostavne veb igre ili starije PC igrice. Laptop ima standardno rešenje za hlađenje ventilatorom, koje održava temperaturu na kontrolisanim nivoima tokom toplotnih testova.

Trajanje baterije i zvuk

Trajanje baterije HP 250 G9 je iznad proseka, traje od 5 do 10 sati sa osvetljenošću ekrana od oko 50% i izbalansiranim podešavanjima procesora. Pregledanje ili uređivanje će obezbediti duže trajanje baterije u poređenju sa gledanjem video zapisa ili igranjem igara.

Laptop dolazi sa standardnim parom zvučnika koji se nalaze ispod tastature. Zvučnici jednako i ubedljivo proizvode srednje tonove i dovoljno su glasni za čiste glasove i pristojnu muziku. Međutim, bas je nizak, a pri većoj jačini zvuka postaje primetno izobličenje. Zvučnici su i dalje dovoljno glasni da ispune prosečnu prostoriju, ali spoljni zvučnici se mogu lako povezati za poboljšano zvučno iskustvo.

Pozitivne strane:

  • Brzi procesor
  • Udobna tastatura
  • Tiho hlađenje
  • Pouzdane performanse

Negativne strane:

  • Prigušeni i ograničeni uglovi gledanja
  • Prosečni zvučnici
  • Nije impresivan ekran

HP 250 G9 možda ne pruža luksuzno iskustvo, ali nudi brz procesor, udobnu tastaturu i pouzdane performanse. Ima dobar izbor portova i tih je tokom rada. Međutim, ekran bi mogao biti bolji u pogledu tačnosti boja i uglova gledanja, a zvučnici su u najboljem slučaju prosečni. Sve u svemu, to je solidan izbor za kućni i kancelarijski laptop koji može da se nosi sa većinom radnih tokova. 

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.