Eponuda.ba
Moj profil

Epson Perfection V39II. A4. 4800x4800dpi. USB 2.0 Micro-AB. crni

269,00 KM
Genelec d.o.o.
Skener EPSON Perfection V39II. A4. 4800x4800dpi. USB 2.0 MicroAB. crni
Brend:Epson

Epson Perfection V39II. A4. 4800x4800dpi. USB 2.0 Micro-AB. crni

Trenutno najbolja ponuda:

269,00 KMu Genelec d.o.o.

Opis i karakteristike

Skener EPSON Perfection V39II. A4. 4800x4800dpi. USB 2.0 MicroAB. crni
Karakteristike
Brend

Video test / stručna recenzija proizvoda

9:41dec 2023Vrijeme čitanja: 3 min

Epson perfection V39II video test

Pregled skenera Epson Perfection V39II

U ovom videu ću pregledati skener Epson Perfection V39II. Prvo ću vam pokazati različite karakteristike skenera. Proverićemo za kakav kvalitet skeniranja je sposoban. Takođe ćemo ga uporediti sa drugim skenerima u slučaju da se razmišljate da nabavite jedan od ovih. I na kraju, daću vam svoje konačno mišljenje o ovom uređaju. Pa hajde da počnemo!

Karakteristike i dizajn

Skener ima mikro USB port na zadnjoj strani i dolazi sa kablom koji se nalazi u kutiji. Priključivanjem ovog kabla možete da prenosite podatke i napajate skener. Ne morate da ga povezujete ni na jedan izvor napajanja. Na prednjoj strani se nalaze četiri različita dugmeta koja deluju kao prečice. Možete ih koristiti ako više volite da ručno kontrolišete skener umesto da koristite softver na računaru. Deo za skeniranje može da primi dokumente veličine 8 1/2" sa 11,7", što je savršeno za većinu dokumenata. Ako želite da skenirate veće dokumente, možete da ih skenirate malo po malo i Epson softver će ih automatski spojiti. Ovaj skener takođe ima jedinstvenu karakteristiku poklopca za skeniranje koji se može ukloniti i postolja, što štedi prostor na vašem stolu.

Kvalitet skeniranja

Ovim skenerom sam skenirao različite vrste dokumenata i rezultati su bili impresivni. Skener snima fine detalje i precizno reprodukuje boje. Bilo da je u pitanju običan list papira sa grafikom ili mala slika, skener radi odličan posao. Čak i kada su uvećane, skenirane slike pokazuju visok nivo detalja. Epson softver koji se isporučuje sa skenerom je jednostavan za korišćenje i ima mnogo automatskih funkcija koje otkrivaju tip dokumenta i prilagođavaju podešavanja u skladu sa tim.

Poređenje sa konkurentima

Postoje tri glavna konkurenta za ovaj Epson skener. Canon CanoScan Li 400, Canon CanoScan Li 300 i Epson Perfection V192. Canon CanoScan Li 400 je sličan u pogledu rezolucije i kvaliteta skeniranja, ali nema postolje kao Epson skener. Canon CanoScan Li 300 je uporediv po veličini sa Epson skenerom, ali mu nedostaje veća rezolucija. Epson Perfection V192 je jeftinija opcija, ali mu nedostaju neke važne karakteristike kao što su automatsko spajanje višestrukih skeniranja i direktno skeniranje u oblaku.

Konačna presuda

Po mom mišljenju, Epson Perfection V39II je odličan skener za početnike. Odlikuje se u hvatanju finih detalja i reprodukciji tačnih boja. Dostavljeni softver je jednostavan za korišćenje i lak za navigaciju. Međutim, mikro USB konekcija i nedostatak Wi-Fi-ja su manji nedostaci. Sve u svemu, ako tražite skener koji pruža odličan kvalitet skeniranja i korisničko iskustvo, Epson Perfection V39II je dobar izbor.

Pozitivne strane:

  • Visokokvalitetni izlaz skeniranja sa preciznom reprodukcijom boja
  • Softver prilagođen korisniku sa automatskim funkcijama
  • Uklonjivi poklopac za skeniranje i postolje za fleksibilno skeniranje

Negativne strane:

  • Mikro USB povezivanje umesto USB Type-C
  • Nema Wi-Fi mogućnosti

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.